بال مرغ پرتقالی
نمک۱ قاشق چایخوری
سس سویا۱ قاشق چایخوری
شکر قهوه ای۲ قاشق غذاخوری
بال مرغ۱ کیلوگرم
آب پرتقال۲ لیوان
رنده پوست پرتقال۱ قاشق چایخوری
پودر سیر۱ قاشق چایخوری
پودر پیاز۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
پودر نشاسته۱ قاشق چایخوری
آب سردنصف استکان
با نام و یاد خدا و سلام به همه شما عزیزان و علاقهمندان به آشپزی؛ امیدوارم که حالتون خوب باشه و روزگارتون سرشار از شادی و سلامتی.
متنی که در ادامه مطالعه می کنید به طرز تهیه “بال مرغ پرتقالی” اختصاص پیدا می کند؛ بال مرغ پرتقالی یک غذای مناسب برای وعده شام بوده و یا گاه به عنوان پیش غذا نیز میل می شود. این غذا بسیار خوشمزه و لذیذ است و لعاب پرتقالی روی بال های پخته مرغ طعمی ترش و شیرین به آن می دهد.
برای طبخ بال مرغ در این رسپی از فر استفاده می شود به همین دلیل بال مرغ از داخل نرم و آبدار و از بیرون ساختاری ترد و سوخاری دارد؛ پختن بال مرغ با فر این مزیت را دارد که برخلاف روش سرخ کردن اصلا از روغن استفاده نمی شود در نتیجه بال مرغ با چربی خود پخته و به یقین غذای سالم تری خواهید داشت.
برای این که بال های مرغ پخته شده طعمی پرتقالی پیدا کنند باید چاشنی/لعاب پرتقالی را به طور جداگانه آماده کرده و به بال مرغ اضافه نمایید تا تمامی آن ها به این چاشنی آغشته شوند. این چاشنی به آسانی و طی ۱۰ دقیقه آماده شده و طعمی ترش و شیرین و مرکباتی به غذای ما می دهد.
برای درست کردن بال مرغ پرتقالی نیاز داریم به: بال مرغ پاک شده و تمیز، آب پرتقال تازه، رنده پوست پرتقال، شکر قهوه ایی، سس سویا، نشاسته ذرت و در نهایت ادویه ها شامل نمک، پودر فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پیاز.
مرحله اول روش تهیه بال مرغ پرتقالی:
ما به یک کیلوگرم بال مرغ تمیز و پاک شده نیاز داریم؛ بال های مرغ را با دستمال کاغذی آشپزخانه به طور کامل خشک کنید تا رطوبت اضافی آن ها از بین برود.
بال مرغ پرتقالی
مرحله دوم روش تهیه بال مرغ پرتقالی:
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا محیط فر برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه گرم شود.
در این فاصله بال های مرغ را برای گذاشتن در فر آماده می کنیم برای این منظور از یک سینی بزرگ فر استفاده کرده و یک توری سیمی را داخل آن قرار می دهیم، سپس بال های مرغ را روی توری سیمی به صورت ردیفی و پشت سر هم می چینیم.
سینی حاوی بال های مرغ را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا برای مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزند و رویه آن ها کاملا طلایی و برشته شود.
بال مرغ پرتقالی
پس از پخت، فر را خاموش کرده و بال های مرغ را از روی توری سینی برداشته و داخل یک کاسه می ریزیم و در جایی قرار می دهیم تا گرم بمانند.
مرحله سوم روش تهیه بال مرغ پرتقالی:
در این مرحله لعاب پرتقالی را آماده می کنیم برای این مرحله نیاز داریم به یک قابلمه متوسط.
داخل قابلمه دو لیوان آب پرتقال تازه را می ریزیم سپس به آن ۱ قاشق چایخوری رنده پوست پرتقال، ۲ قاشق غذاخوری شکر قهوه ایی، ۱ قاشق چایخوری سس سویا، یک قاشق چایخوری نمک، نصف قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه، ۱ قاشق چایخوری پودر سیر و یک قاشق چایخوری پودر پیاز اضافه می کنیم.
قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار می دهیم و مواد را هم می زنیم تا شکر و نمک و سایر ادویه جات در آب پرتقال حل شوند، اجازه دهید تا مواد به نقطه جوش رسیده و قل بزند. تقریبا ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید.
پس از گذشت ۵ الی ۱۰ دقیقه، دوغاب نشاسته را درست کنید برای درست کردن این دوغاب ۱ قاشق چایخوری پودر نشاسته ذرت را در نصف استکان آب سرد حل کرده تا کاملا رقیق و یکدست شود.
دوغاب نشاسته را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و مرتبا هم بزنید تا لعاب پرتقالی به قوام برسد و غلیظ شود. توجه داشته باشید که لعاب نباید بیش از حد سفت یا رقیق باشد.
بال مرغ پرتقالی
پس از قوام آمدن لعاب پرتقالی، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا از گرما بی افتد سپس این لعاب را به بال های مرغ پخته شده اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا بال های مرغ به چاشنی پرتقالی آغشته شوند.
بال مرغ پرتقالی
اکنون بال مرغ پرتقالی ما آماده است و شما می توانید در کنار این غذا سالاد سزار، سیب زمینی سرخ شده و یا سبزیجات بخار پز دلخواهتان را قرار داده و سرو کنید.
نوش جان