پاورپوینت نقش روغن پالم در صنایع غذایی
«پاورپوینت نقش روغن پالم در صنایع غذایی»
این پاورپوینت شامل ۴۵ اسلاید میباشد

نقش روغن پالم در صنایع غذایی
نقش چربی در بدن
تولید انرژی(هر گرم از آن ۹کیلوکالری کالری )
تأمین ویتامینهای محلول در چربی ( A و D و K و E )
تأمین اسیدهای چرب ضروری: اسید لینولئیک و اسید لینولنیک
محافظت از اعضاء بدن و حفظ حرارت بدن
بهبود طعم و مزه غذا

نقش روغن پالم در صنایع غذایی
اساس طبقه بندی اسیدهای چرب
تعداد کربن های زنجیره
سه دسته اسید های چرب :
کوتاه زنجیر (۶- ۴ کربن)
متوسط زنجیر (۶-۱۲ کربن)
بلند زنجیر (بیش از ۱۲ کربن)
تعداد پیوندهای دو گانه
موقعیت پیوند دوگانه(سیس و ترانس)
چربی های با زنجیره اسید چرب کوتاه تر یا پیوندهای دو گانه بیشتر در درجه اتاق مایع هستند.
روغن پالم
صادرات به صورت فرآوری شده یا نیمه فرآوری شده :
پالم اولئین (جزء مایع ) پالم استئارین (جزء جامد)
نسبت یکسان اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع (۵۰%)
نیمه جامد در دمای معمولی اتاق
حاوی مواد آنتی اکسیدانی طبیعی
(کاروتنویئدها ،توکوفرول ها،استرول ها ،فسفاتیدهاو …)
خاصیت ضد سرطانی وضد انعقادی خون

نقش روغن پالم در صنایع غذایی
اسیدهای چرب در انواع روغن پالم
نسبت دو نوع اسید چرب اشباع و غیر اشباع تقربیا” یکسان
۵۰ درصد اسید چرب غیر اشباع بدون داشتن ترکیبات ترانس با ترکیب:
اسید اولئیک ۳۷%
اسید لینولئیک ۱۰%
۵۰ درصد اسیدهای چرب اشباع :
عمدتا اسید پالمیتیک ۴۴ %
اسید استئاریک ۴.۳%
جنبه های تغذیه ای پالم
کالری و ویتامین:
هر گرم روغن ۹ کیلو کالری انرژی
شامل ویتامین های محلول در چربی مانند A، D، E ،K
منبع غنی پیش ساز ویتامین A به شکل کارو تنوئید ها(رنگ مایل به قرمز به دلیل محتوای بتا کاروتن بالا )
روغن تصفیه شده قرمز رنگ پالم در برخی از کشورها برای پیشگیری رفع کمبود ویتامینA استفاده دارد.
اسید های چرب : اسید چرب اشباع عمده در روغن پالم اسید پالمیتیک