پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر

نویسنده
تاریخ انتشار
۱۵ شهریور ۱۴۰۲
تعداد بازدید
25 بازدید
۱۲,۰۰۰ تومان
افزودن به سبد خرید

«پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر»

این پاورپوینت شامل ۴۶ اسلاید میباشد

پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر
پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر

۱- نمونه گیری از شیر

  • ویژگی های نمونه ای که برای آزمایش انتخاب میشود :

۱- باید در برگیرنده ی تمام خصوصیات شیر مورد آزمایش باشد.

۲- نمونه گیری باید طوری انجام شود که شیر به میکروبها و مواد شیمیایی آلوده نشود.

  • شیر در موارد زیر مورد آزمایش قرار میگیرد :

۱ – اندازه گیری چربی شیر(یکی از آزمایش های متداول در کارخانه های شیر)

۲ – اندازه گیری مواد جامد شیر برای تایین قیمت شیر

۳ – شرایط نگهداری و جمع آوری شیر قبل از ورود به کارخانه

۴ – احتمال افزوده شدن آب به شیر

۵ – کیفیت پاستوریزه و استریلیزه شدن شیر

پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر
پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر

علت مخلوط کردن شیر قبل از نمونه گیری چیست ؟

  • دلیل این کار اختلاف وزن مخصوص بین سرم و چربی شیر است به طوری که گلبولهای چربی شیر همیشه در سطح قرار می گیرند.
  • برای مخلوط کردن شیر :

در مقادیر کم : آن را از یک پیمانه به پیمانه ی دیگر میریزند.

در حجم های زیاد : از همزن استفاده میشود.

در تانک های بزرگ شیر : به وسیله نمونه بردار

مخصوص (Dipper) از چند قسمــــــت تانـــک

نمـــــونه های کوچــــک برداشـــته و آنهــا را با

هم مخلوط میکنند.

پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر
پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر

به هنگام نمونه گیری باید به نکات زیر توجه نمود :

۱- برای نمونه گیری از ظروف استریل استفاده شود.

۲- دستها تمیز و خشک باشد.

۳- نمونه باید فورا سرد شده و در دمای ۴/۴ درجه ی سانتی گراد نگهداری شود.

همچنین ، باید از یخ زدن نمونه جلوگیری کرد . درجه حرارت شیر،در تمام قسمت های نمونه گیری شده باید یادداشت شود.

۴- باید نمونه گیر را قبل از وارد کردن به شیر با محلول ضد عفونی کننده شست.

پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر
پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر

۲- اندازه گیری اجزای شیر
الف)اندازه گیری چربی شیربا روش زبر

  • اساس آزمایش :چربی موجود در شیر به صورت ذراتی است که توسط غشای پروتئینی احاطه شده است. در این روش با پاره کردن غشای پروتئینی با کمک اسید سولفوریک غلیظ ذرات چربی را آزاد کرده و سپس با استفاده از نیروی گریز از مرکز این ذرات را جمع کرده و در لوله ی استاندارد (چربی سنج) اندازه گیری میکنیم.
  • در این آزمایش از الکل ایزوآمیلیک برای جلوگیری از تشکیل ذرات ذغالی و همچنین تسریع عمل اسید استفاده میشود.
    پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیرپاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر

مواد شیمیایی :

۱- اسید سولفوریک با وزن مخصوص ۱/۸۱۵ و دمای ۱۵ درجه ی سانتی گراد یا اسید سولفوریک ۹۰-۹۱ درصد.

۲- الکل ایزوآمیلیک : باید خالص و بی رنگ باشد.

پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر
پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر

 

مطالعه بیشتر

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *